Geef je nu op voor het open biljarttoernooi 2024

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari 2024 vinden de voorrondes plaats. Hierbij kunt u kiezen uit de spelsoorten:

  • Driebanden
  • Libre
  • Zowel direbanden als libre

Op zondag 25 februari 2024 vinden de finales plaats.

U kunt zich opgeven middels het opgaveformulier.

Opgeven

Het goede doel dit jaar is Stichting Energy4all.

Stichting Energy4All zet zich in voor het onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Bij een energiestofwisselingsziekte werken de mitochondriën (energiefabriekjes) van het lichaam niet goed. Mitochondriën zitten door je hele lichaam en zorgen er normaalgesproken voor, dat er voldoende energie is om organen en spieren goed te laten werken. Echter door een fout in je DNA kunnen de mitochondriën minder goed functioneren en krijg je grote problemen in het lichaam.
50% van de patiënten met een energiestofwisselingsziekte haalt hun 10de verjaardag niet en maar liefst 70% wordt niet volwassen.
Tot op de dag van vandaag is er helaas nog geen medicijn voor deze slopende ziekte en hebben patiënten te maken met o.a. ernstige vermoeidheid, spierzwakte, pijnen en falende organen. Patiënten met een energiestofwisselingsziekte vergelijken hun lichaam vaak met een slecht werkende telefoonaccu, het lichaam (de accu) laadt amper op tijdens rust en gaat bij de minst geringste activiteit leeg. Het onderzoek naar een medicijn is dan ook van levensbelang voor deze patiënten.

Heeft u nog een oud mobieltje, laptop of computer; deze kunt u dit weekend inleveren. Wietske Meijer is hier ontzettend blij mee. Deze kunnen worden ingezameld waarbij ook deze opbrengst ten goede komt aan de stichting.